12
mei
2022

Annemie krijgt Limburgs lintje

Vlak voor Koningsdag is de traditionele lintjesregen, maar onze koning heeft er lang niet genoeg. En dus deelt ‘L1 Limburgse Lintjes’ uit.  Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging? De afgelopen weken kregen ze ruim 200 aanmeldingen.

Annemie Louman kreeg dit lintje omdat ze de kartrekker van Toneelvereniging C.O.M is. (Culturele Ontspanning Meijel). In september 1988 werd ze lid van toneelvereniging C.O.M. Meijel. (Daar is destijds nog over vergaderd aangezien ze niet uit Meijel kwam.) In september 1989 is Annemie bestuurslid geworden en in november 1994 voorzitter van deze geweldige club tot 23 april 2014. Toen is Annemie benoemd tot erelid van de C.O.M. In juli 2017 is ze weer in het bestuur getreden in de rol van penningmeester. In 2011 is Annemie de grote kartrekker geweest van Musical “De Ontmoeting”.

In 2013 heeft ze de Cultuurprijs Peel en Maas gewonnen. “Wij als vereniging hebben haar toen voorgedragen omdat Annemie de initiatiefneemster van de drijvende kracht was achter deze musical “De Ontmoeting”. Deze werd 5x opgevoerd ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel. Aan deze musical werkten buiten de toneelclub tal van verenigingen, koren Harmonie Eendracht en dansgroep De Méélse Dürskes allen uit Meijel mee. Deze 1ste musical trok meer dan 1500 bezoekers. Mede door deze gebeurtenis ontving Annemie uit handen van de Burgemeester Wilma Delissen in het gemeentehuis de cultuurprijs 2013 . Heden is Annemie bij de decorploeg, en maakt ze hiervoor de tekening, regelt ze de kleding en rekwisieten en houdt een oogje in het zeil en nu op naar een dik verdiend Limburgs lintje van L1” aldus het bestuur Toneelvereniging C.O.M. Meijel.

vereniging
Delen:
Privacy Verklaring
Contact
Kaartjes
Facebook
© 2024 Culturele Ontspanning Meijel
Met ♥ gemaakt door Loeihard